busy missy!

Vart tog påskhelgen vägen? Så fort allt gick!! Har dessutom knappt vart hemma alls.

I fredags var jag och rasmus hos Åsa och Micke och åt påskmat, och mot kvällen tog jag och Sandra oss nått glas rosé. Kvällen slutade på underbar, som faktiskt kom igång efter att Folkan hade stängt!!
I Lördags firade vi påsk hos Mamma och sen åkte jag och Rasmus med Fredrik och Linda för lite bilgrejs och grillning. Mycket trevligt! Söndagen spenderades ute i solen hos mamma och hos Rasmus Farmor för påskmat, Slutade med några glas vin och grillning hos mamma. Hur trevligt som helst. Vi satt ute tills det nästan var bäcksvart och spelade poker! Super mysigt.

Igår tog jag även vara på solen hemma hos mamma och Vilja var där. Så vi myste hela dagen och vi gick och kastade pinne åt Rex i gårlongen. Jätte kul tyckte både rex och vilja! Kvällen slutades med picknick med Majs, Emma och Sandra vid hällarna! Ytterst trevligt!

Idag har jag och Sandra vart ute på promenad med Tekku och jag har städat hela lägenheten! skönt att få det gjort!

Snart kommer Maria, vi ska dricka kaffe och hon ska få agera rådgivare! haha. Står i en mycket klämd situation och då kan det vara bra att höra olika åsikter och få råd i hur man ska lösa situationen!



Q-nell

Onsdag!

Började med fint väder, men sen mulnade det till, whats the dille yao? haha. Jag mötte upp Amelie på stan strax efter lunch. Hon handlade till Vilja och Vida, och nu när hon äntligen köpte något till sig själv så vart det en stor flopp. Ett hål i plagget och det satt helt anorlunda än vad hon trodde! Surt deluxe!

Vi gick hem till henne och njöt av vårvärmen med en kopp kaffe ute på trappen medans Vilja sov i vagnen! Vida passade då på att vara riktigt klarvaken! Underbara systerdöttrar!

Sedan kom Maria och vi åkte och hämta Tequila och sen bar oss hem till henne och städade hennes veranda! Det vart riktigt fint! Marias svärmor och svärfar kom förbi med deras amris Dolly. Och tequila ville fram och hälsa, Men dolly ville inte det, veckans gläffs hund. Riktigt kaksig var hon, både mot tequila och sin matte. Nästan högg hennes matte också! Men tequila brydde sig inte så mycket i dolly till slut eftersom jag hade lite gott i fickan.

Sedan traskade jag och Tequila hem och vi åt kvällsmat och nu är Tequila nybadad! Så skönt att få ut allt damm ur päsen på henne, hon vart och kännas jätte lortig efter att de sopat gatorna och allt smådam bara suger sig till hennes päls. Men nu ska hon få självtorka lite så ska jag föna och borsta bort lite tovor. Jag tänkte ta hjälp utav rasmus, men han har gått och lagt sig, får försöka på egen hand! Det ska nog gå bra! får se vad grannarna tycker om hårblås ljudet men va fan. De gör väl ljud av sig ibland, och inte klagar jag! :)

Imorgon är det storhandling som står på schemat! Skönt att fylla på lagret! haha. Sen ska jag och Maria iväg till Bergslagsodlingar och handla lite blommor till min balkong och hennes veranda! Sommarkänslor deluxe på det!


Underbara Vilja!



Q-nell

Måndag!

Idag har jag städat på förmiddagen och vid lunch tiden drog jag ner till Lovisa för lite kaffe och kakor i solen! Mysigt värre. Vi kände oss lite sugna på en promenad, så vi traskade upp till mig, hämtade Tequila och gick på en liten promenad runt knutsbotjärn. Mysigt värre. Det var så varmt och skönt i solen!! Litet minus att det blåste faktiskt!!

Efter promenaden tog jag mig en dusch och pulade lite innan det var dags för att laga mat, och nu på kvällskvisten har jag och Rasmus myst i soffan tills det var dags för honom att gå och lägga sig eftersom han ska upp tidigt imorgon.

Så här sitter jag i soffan och tittar på tv och kollar internet lite innan det är dags för sängen. Vart nyss och slå upp öronen deluxe när jag hör "ÅÅH VAD SKÖNT, JOHAN" genom väggen. Eller sa hon Jonas? Aja, Det som var skönt var iallafall ett bad, det har hörts klart och tydligt ett bra tag nu! haha.

Just nu ser jag fram emot helgen och allt påskfirande. På fredag ska vi hem till Rasmus familj och på Lördag ska vi hem till min. Det ska bli mysigt värre!!

Nej, nu ska jag kämpa mig igenom ett CSI avsnitt snart och sen lägga mig i sängen!


Godnatt!
Q-nell

Hemska sjukdom

Skitsnack är en luftburen sjukdom. Ingen kan undankomma smittan och för varje dag som går sjuknar fler och fler. Finns det ett botemedel? Uppenbarligen inte luftkonditionering? Men konfrontering utav allvarligt sjuka, de som förvrider sanningen? Eller ska vi bara ignorera varandra av ren skamm? Just ja, skammen. Det är nog en stor del utav sjukommen skitsnack.

Skitsnack kan ofta förekomma på bla. klubbar, rökrutor, skolor men även på de minst anade platserna. Se dig för innan även du smittas, Dessa är några oroveckande symptom på de redan smittade!

  • Förvrider sanningen (gärna så någon annan strider fighten åt den sjuka så den sjuka känner att den har kontrollen)
  • Rent skitsnack (gärna något elakt sagt om ett klädesplagg eller två i kvinnors fall)
  • Känner sig överlägen (
  • Ignorering efter skitsnack då offret är medveten om vad som sagts. (möjligen av skamm eller feghet)
  • Byter gärna vänner då de andra tröttnat (ser sig själv mer som en pplperson)
  • Uttnyttjande av yngre människor (de följer efter så lätt)
  • Uttnyttjande av pojk/flick-vän. Gärna sanningsförvridning.

Till alla sjuka: Snacka till spegeln!
Till alla som visar symptom: Le ist för att snacka.
Till alla friska: Ni finns inte!




Q-nell

Sandra goes Lady gaga or Mimmi?



Gav mig fan på att jag skulle lyckas göra en rosett av sandras hår! och visst fan lyckades jag!! Får passa på att pilla med hennes långa hår när jag får chansen! haha.



Q-nell

Så kan det gå...

När inte haspen är på!!

Mötte upp Lovisa på stan vid lunch efter en sabbvända på dollar. Vi mötte upp Amelie, Vilja och Vida och tog oss en kaffe ute i solen! Mysigt värre! Vilja fick spring i benen och kuta in på en affär helt själv, men ångra sig lika snabbt, haha. Åh gud vad söt hon är. Och tackar hela tiden! Helt ljuvlig!

Efter Amelie lämnat oss ute i solen bestämde jag och lovisa oss för att gå till hemköp och handla gotte och sätta oss på hennes terass. Så vi gick till hemköp, i hopp om att de hade färsk annanass. Nehe, MEN vi fyndade en liter jordgubbar för 15kr! woho..

Så vi gick hem till Lovisa och tog oss ett glas vin till jordgubbarna, och alla som känner mig och lovisa.... det finns inte ETT glas vin, haha. Liten "fylla" på en torsdag är aldrig fel. (Mer än 3 glas bör väl klassas som "flylla" ?) Vi fick i oss lite likör 43 med mjölk samt en grapefrukt drink! Men vi hade det hur mysigt som helst!!



Plus på det, när jag kom hem märkte jag en liten "bränna" på brösten. Jag vet att det först blir rött, sen lika blekt igen! men fränt och se hur bra solen tar nu faktiskt!! Åh, underbara vår!

Nu inväntar jag min älskling som ska komma hem från jobbet så vi kan gå och lägga oss, är lite trött efter att ha vart uppe så länge idag och sen kan man ju inte glömma alkoholen! Och jag kan inte undankomma tanken om att det känns lite fel att dricka på en torsdag, men... Nu vart det så! haha. Sommarkänslorna ger krav av alkohol på nått sätt.



Q-nell

Onsdag och besök från Gonäs.

Idag har Linda, Fredrik och Max vart på besök, Trevligt värre. Max har blivit så stor, på bara någon vecka! Det är helt sjukt hur fort det går för dem små barnen att växa! Vi drack iaf kaffe och tjålade i någon timme,

Annars då, jag har spolat av badrummet och tränat. Pulat lite som vanligt med andra ord! haha,

Imorgon håller jag tummarna för strålande solsken! För imorgon ska jag och Lovisa ses för en kaffe. Och om vädret är bra ska jag nog slå till med en glass också! Hoppas att de har dragit ut med utemöbler på BK's! Förut gick vi jämt och fika på engel, men de gör inte speciellt goda vaniljlattar (Standard) så vi provade Bk's och deras är faktiskt godare, mer smak! Sen sitter jag hellre på Bk's uteservering än på Engels utetak! :)

Har precis ätit lite kvällsmat, kännde inte för att laga mat så jag skrapade ihop lite utav vad jag hade, fick inspiration från en blogg.se blogg. Så jag har nu ätit: Fil, havregryn, sesamfrön, linfrön, russin och lite kakao. Hur gott som helst!! Kakaon ger en chokladsmak så perfekt för människor som tycker att vanlig "musli" är tråkig i smaken!
Russin ger även mycket smak och sötma! Det var kanongott!!

Nu ska jag glo lite på biggest loser och sen kliva in i duschen för en långdusch och lite insmörjning av BUS.


Q-nell

Seg tisdag.

Dagen har gått så segt, så långsamt för mig. Gick upp i tidigt och gjorde äggröra åt mig och rasmus och sedan efter lite mys i soffan så gick vi ut på en promenad på eljuspåret. Rasmus sprang lite med Tequila så hon vart helt slut stackarn! Haha, sen gjorde jag lite Lunch och matlåda till Ralleballe. Och så har jag pulat och plockat och haft en riktig slödag idag! skönt ibland faktiskt!

Imorgon ska jag träffa Victoria! Var så länge sen sist! Så det ska bli jätte kul. Sen kommer Fredrik, Linda och lilla Max förbi. Så det ska bara bli trevligt!

Fick nyss ett sms av Rasmus mamma Åsa att Moa har uppvisning imorgon, haha. Hur sött är inte det? Men as tråkigt att rasmus jobbar, man vill ju inte gå dit helt själv? haha.

Nej, då får det bli att hjälpa Maria att flytta ur hennes lägenhet då hon precis blitt sambo :) Jag ska nog kräva ett glas vitt i betalning. Denna vårvärme och dessa sommarkänslor har gjort mig jätte alkohol sugen! haha, man bli sugen på en kall då och då! ;)

Nej, nu ska jag ta och platta håret innan DH börjar! woho! verkar bli ett spännande avsnitt



Q-nell

Soliga måndag och lite shabby chic!

Är vädret underbart eller vadå? Känns som om jag skulle kunna vara ute i shorts, haha. Inte för att överdriva men det är så underbart väder så det finns inte, älskar våren och sommaren!

Tänkte slänga upp lite bilder på hur min soffa blev och fönsterna jag fick av matte.

Såhär såg vardagsrummet ut innan:


Och såhär efter jag lagt på sofföverdraget och bytt gardiner samt tavla osv.


Närmare bild på soffan samt fönstret ovanför med en tavelhylla under:


Sofföverdraget ska fixas lite i kanterna osv när jag får tid och ork!


Det andra fönstret fick pryda hallen:


Nu glömde jag såklart vända rätt kortet, men ändå! haha.



Innan vi gjorde om hade vi en hylla som en skänk:


Och i med takt att fotpallarna åkte ut på balkongen som sitplats så ställde jag hyllan upp och dekorerade med mina nymålade korgar samt glasen Rasmus får i födelsedagspresent samt julklapp.


Glömde även här att vända rätt kortet! haha. men vafan!



Så, nu har jag visat lite småförändringar som jag pulat med...
Nu ska jag göra mig klar, för snart så kommer maria, vi ska hem till henne och dricka kaffe och njuta utav solen och värmen! Ha en bra vårdag :)


Q-nell

Lördag

Dagen börjades med en stor kopp kaffe och rostad macka, lite slöande framför tvn...
Sen ringde Matte och frågade om jag skulle med ut till sörvik och hämta fönster. Och självklart gjorde jag det, Så jag fick med mig två fina fönster hem, han hade tre olika sorter att välja ibland, men jag valde sådana som jag visade på kort tidigare. Jätte fina!

När jag kom hem ringde jag Maria och kollade vad hon gjorde och frågade om hon ville ha besök i hennes nya hem för lite kaffe, och det ville hon. Så jag och Tequila gick ner till Maria då hon bor endast något väg bort. Där spenderade vi någon timme ute på verandan i vårsolen med några koppar kaffe. Helt ljuvligt, ÄLSKA våren och solen!! Men lite minus för all vind, men idag tyckte jag att det har vart bättre!!

När jag kom hem från Maria så började jag med att putsa upp fönstrerna, behövdes verkligen med tanke på att de har stått i en gammal bod ute i skogen! Efter en massa putsande så tog jag och målade dom lite, de var vita men slitna och färgen flagnade, så jag tog och skrubba lite löst och skulle precis till att måla när jag insåg att jag inte hade någon pensel... vafan.. men, kreativiteten slog in och jag använde mig utav en disksvamp. Men det funkade ju hur bra som helst!! och resultatet vart jättefint!!

Funderade på om jag skulle klarlacka , men jag är rädd att färgen ska få en gul nyans. Det har hänt med mitt köksbord nämnligen! Nu väntar jag på att färgen ska torka så jag kan skruva på hängare så de går att hänga upp!

Nu sitter jag i paltkoma efter en hemmagjord pizza. Jag var så sugen på pizza, men hade inga lösa pengar till att beställa hem och ingen lust att gå till en pizzeria.. Så, jag tänkte att jag kunde göra en. Hittade ett bra recept på pizzadeg på internet eftersom jag inte hade någon jäst hemma.

Recept:
5-6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
3 dl mjölk eller vatten (jag brukar använda mjölk)
½ dl matolja (oliv går säkert också bra)


Jag halverade ingr. eftersom jag skulle äta själv. Men när jag skulle till att lägga på allt på pizzan kom jag ju på att jag inte hade någon tomatsås... Så jag improviserade ketchup och tomatpure och hade på skinka, röd och grön paprika och ost. Resultatet blev ljuvligt. Jätte gott verkligen! Hemma gjorda pizzor är nog egentligen godare än köppizza!!


Nu ska jag ta och glo lite på tv och sen spola av baddrummet som är fullt i bös efter att jag skrubbat fönster där inne.

Q-nell

Fredag!

YES, sofföverdraget sitter som en smäck, men måste såklart "piffas" till lite i kanter osv. Min mörkblåa soffa är numera vit! Och det lyser inte igenom det vita tyget, perfekt!

Eftersom jag också har två fotpallar så köpte jag ett lakan, i hopp om att jag kunde täcka båda fotpallarna med ett lakan, och tammefan, visst gick det hur bra som helst! KANONERS!! Kan slänga in lite bilder sen!

Idag har jag vart med Mamma, Amelie, Vilja och Vida på stan, Amelie hittade en jacka som hon verkligen behövde! Få se om hon är nöjd sen när hon kännt av hemma osv! :) Mamma fynda en tunika och jag en glass på vägen hem! haha.  Perfa.

Nu sitter jag här hemma och har precis pulat lite med disk och vart ut med sopor osv. Ska ta mig en kopp kaffe som jag känner att jag verkligen behöver!!

Sen få vi se vad kvällen har att erbjuda, säkert några koppar te och nån film! Mys med Tequila står på kvällens aktiviteter!


Q-nell

SOL

Och enligt prognosen ska det vara sol och ca 10+ flera dagar framöver! Ren lycka!
Vad som även är ren lycka är att jag fått ett sms från en tidigare arbetskamrat, Emma. Som skriver att vi kommer att jobba tillsammans i år igen! Det ska bli så otroligt roligt! Vi och en till tjej som också kommer att jobba i år igen hade det skit kul på jobbet, Så jag ser nu ännu mer fram emot att börja jobba! Sommaren, skynda på nu!

Som om det var nog? Neherru! Mamma ringde och sa att jag fått mina deklarationspapper och undrade om hon skulle öppna dem, JAAA självklart. Så börjar hon med "fan, sitter du ner?" och jag sa: TJENA RESTSKATT PÅ FLERA TUSEN! Mhhh, säger mamma, 6600kr.. ÅÅÅÅH brister jag ut!!! Och mamma skriker till NEJNEJNEJ, du får tillbaka 6600kr!! haha.. Kan denna dag bli bättre? En liten minilön innan de riktiga lönerna kör igång, helt underbart!!



Q-nell

Onsdag

Och imorse vaknade jag utav ett sms av ellos. Jo tjena, tydligen så har jag klickat i att jag vill ha expressleverans, nejmen jaha,. Och sen verkar det på sms:et att jag ska betala postförskott , inte faktura. RÖV. Jag ville ju ha på faktura!! Och det var det jag klickade i för..

Igår fick jag reda på att Rasmus ska börja gå För/EFtm skift ist för natt, Ska bli skönt att kunna föra lite liv om dagarna!! Plus att solljuset från sovrumsfönstret saknas enormt i hallen! haha.

Nej nu ska jag hitta på nått bättre att göra!

Q-nell

Tisdag

Och DH-Dag! haha, Bästa dagen i veckan! ;) Dagen har hittils bestått av diskning och dammning. Vågar inte föra för mycket oväsen när rasmus sover. Men när han vaknat tänkte jag be honom åka till Dollar och köpa lite sprayfärg så kan jag damsuga! Jag tror nog han hellre åker till dollar en vända än att damsuga! haha.

Fick ett mail inatt om att mitt paket från ellos är på väg, Underbart! 3-5 dagar skulle det ta och jag tror faktiskt att vi får paketet innan veckan är slut! Magkänsla!

Nu är det dags att vika all tvätt från igår, det tog ett bra tag innan allt vart torrt, men inte undra på när det vart så mycket som hänger så tätt på tvättstället! Miljoner med kalsonger eftersom rasmus är kalsong missbrukare! haha.

Nej, vika tvätt va det, och i stundens skrivande kommer rasmus upp från sängen! perfa!



Q-nell

Som många andra...

har jag totalt kärat ner mig i många plagg ur H&M's "Conscious collection"


Dessa virkade shortsen är helt underbara, Måste måste ha!!

249kr kommer de att kosta, Mycket bra pris!
Önskade att de kom i svart också!

Ett annat plagg är denna väst

Den kommer att kosta ynka 99kr och är ett kap!


Nu hoppas jag bara att kollektionen finns i en butik nära mig eller att den finns på nätet? Någon som vet? Jag och Lovisa diskuterade denna kollektion och kom rätt överens om att vi ska stå utanför H&M den 14 april och dräggla.
Känns som om plaggen kommer att ryka snabbt eftersom de är många storbloggare som har bloggat om denna kollektion. Åh jag bara måååste ha de virkade shortsen iaf! Får hålla alla tummar att jag får tag i ett par.




Q-nell

Måndag

Min måndag vart en liten repris av söndagen! En tripp till Mamma och en tripp till Amelie, Men en massa tvätt har blivit tvättad! Så skönt att tvätta undan allt, och det vart en hel del. Men inte så konstigt när vi har en liten tvättmaskin. Så nu är hela vardagsrummet fullt i tvätt.

Snart ska min karl laga lite mat och sen blir det lite mys framför tvn innan han drar till jobbet! Härligt värre. Imorgon blir det nog en städdag, Det är det negativa med valnöts färgade möbler, De blir lätt att se gråa ut! haha.

Men det är så skönt när det blir gjort, fräsht och rent! och samtidigt tycker jag ju om att pilla och städa!!



Q-nell

Söndag

Nu är helgen snart över, Den har vart toppen trots min förkylning!!
Idag har jag vart ut till Mamma en sväng och nyttja hennes uteplats att spraymåla lite korgar! Efter det åkte jag och Rasmus till Amelie en sväng så jag fick pussa lite på Vilja och Vida! Mystjejer! Bytte även en blöja på Vida, Jag tycker att det är lite läskigt att byta blöja på en sån liten en! Man är ju så rädd att de ska gå sönder! haha, nej men ärligt!

Efter vistelsen hos Amelie åkte vi och handlade! Och sen har vi bara myst lite granna! Härligt det!

Fick även precis fingrarna ur röven och beställde hem sofföverdraget från Ellos, Först gick det inte och jag vart enormt frustrerad! Men tillslut så slutade det att krångla!! OCH jag fick 50% rabatt på sofföverdraget, så ist för att betala 399 fick jag betala 199. INGET får mig på så bra humör som en bra affär! haha.

Nu får vi bara hålla tummarna att överdraget passar, Läste både bra och dåliga kommentarer om de, Om inte, så skickar jag tillbaka det, så enkelt är det ju!!

Nej nu ska jag titta på big bang theory! nya avsnitt!!


Q-nell

Lördag

Igår vart det utgång på Underbar! Det var skitkul och vi tjejer dansade för fulla muggar tills svetten ran! haha.

Och nu då? Jo, Förbereda sig för en utgång till. Har man fått gratisvin så har man! Då måste det drickas upp. Haha. Så lite senare drar jag mig mot Lovisa där det vankas förfest ikväll igen! Mysigt!!

Imorgon funderar jag på om jag ska lura med mig Rasmus ut till mamma så jag kan få spraymåla lite korgar osv.
Är så sugen på att börja pilla redan nu men jag får hejda mig faktiskt, kan ju inte spraymåla inne i lägenheten.. Eller kan jag?? hmm...




Q-nell

Fredag

Igår så tvingade mig och klippa honom. Så jag snaggade på sidorna och bak, och klepp en aningen kortare uppe på huvudet. Jag tyckte han vart dyngsnygg och det första han sa när han vaknade imorse var att jag skulle snagga av han allt år. Jaha,.. nehe. Så nu har han 5mm hår på huvudet. "Det börjar bli sommar" var hans skäl varför. haha.

Är fortfarande förkyld men mår en aningen bättre. Har precis tagit en varm dusch (alldeless för varm) så jag känner mig lite piggare! skönt! För jag måste piggna till snabbt eftersom jag ska på tjejmys hos Lovisa ikv..

Rasmus ska snart till Adecco och skriva på et 3 mån kontrakt, så tänkte tvinga honom att åka förbi dollar och köpa lite vit sprayfärg så jag kan spraya mina korgar vita. Och så ska han få köpa c-vitaminer ggr 300 typ. Huskur för att bli frisk snabbare! Sen ska jag dricka 73 liter citron te också! Här ska vi banne mig bli friska!!!

Ska även få fingrarna ur arsle och beställa hem lite saker från Ellos idag också. Ett sofföverdrag som jag bloggat om tidigare. Jag och Rasmus har haft svårt att bestämma oss om vi ville ha Vitt eller beige sofföverdrag men efter nogrann övervägning och lite råd från mamma så har vi bestämt oss för ett vitt. Det går att lägga i Klorin om det blir fläckig helt enkelt!! Lite opraktiskt när man har en hund, jag vet. Men min vita ryamatta i hallen är inte ett dugg lortig, så SÅÅÅÅ lortig kan ju inte soffan bli? För Tequila ligger knappt nått i soffan längre..

Har även pratat med min bror Mattias som har lite gamla fönster til övers. Han har gett ett till Amelie och jag är dyngkär i de. Så snyggt och lantigt!

Såhär ser fönstrerna ut, Matte frågade mig om jag ville ha med eller utan glas, men jag valde med! det är snyggare tycker jag!

Sofföverdaget som vi ska beställa. Stilrent och romantiskt! Ska bli så skönt att slippa det osköna sträva frotte materialet på vår soffa!!!

 

 

Q-nell


RSS 2.0