coffee and a haircut

Nu har jag vart ner på hemmakväll och köpt en påse godis, haha. jag är skittöntig men jag tänker tröstäta asmycket. fast jag tog precis en choklad bit, och den var inte alls lika god som jag föreställt mig :( synd!

Menmen, ikv har tjejerna (lovisa och victoria) vart förbi här och druckit lite kaffe. Jag toppade victorias hår eft det var lite slitet. "DU FÅR INTE TA NÅ MYCKET, MEN JAG LITAR PÅ DIG" fick jag höra flertal gånger. Men hon vart nöjd. Jag tog de toppar som knappt märks ändå. De riktigt slitna delarna, så när man klipper bort dom ser faktiskt håret längre ut..

Sitter och gruvar mig deluxe inför tandläkarbesöket, kommer väl förmodligen att försova mig imorgon igen! haha, typsikt! nej nu ska jag sluta tänka på det så mycket och förbereda middagen, chicken with rise!
MUMS i ren Maria montazami anda!







Q-nell

thirteen of thirty

Dag 13 – Den här veckan


Måndag:
Idag kommer victoria hit, jag ska klippa henne och vi ska la dricka lite kaffe och tjåla skit också! ska torka golven efter helgens bravader senare ikv när rasmus är på träning också och gå ut en vända med tequila på elljuspåret.

Tisdag:
TANDLÄKEREN! jag döööör. usch, de ska skära upp en bit i tandköttet för att nå en gammal tandrot. huuu, sen ska jag till borlänge för att klippa mig. Åker upp med mamma och Amelie, vi ska klippa oss hos samma frisör, ann. Hon är den bästa frisören, lyssnar verkligen på hur man vill se ut i huvve och kommer med egna ideer.

Onsdag:
Städdag. Ska städa kylskåpet och ja, hela köket, och badrummet behöver sig en vända om också!

Torsdag:
Torsdag får bli en liten "jagdag" ansiktsmask, hårinpackning och lite ompyssling. det behövs lite mitt i veckan sådär! pula lite, och pyssel blir det nog också!

Fredag:
no plans

Lördag:
no plans

Söndag:
no plans









Q-nell

faluvägen + tips

Ikväll ska jag och Rasmus iväg till Amelie och Micke för lite käk och wii. Mysigt värre!

Jag är nyss hemkommen från mamma och hon vart så glad när hon öppnade mitt paket att hon började gråta!
Jag köpte en Siemens åt henne. en riktigt gammal mobil som hon hade förr, hon var så kär i den telefonen att det fanns inte, hon pratar om den än idag. så när jag fann en annons på blocket kunde jag inte motstå att köpa den. Riktigt roligt att köpa en present som verkligen blir personlig..

Tog med också en liten present till nyskottet i familjen, En vit mössa med "MAX" text som jag gjort själv med textil färg. Personliga presenter tycker jag är roligast, de ska nästan komma från hjärtat mer än från affären. Det gå alltid att köpa något på affären för att sedan köpa tex textil färg för att göra den mer personlig.

Mössa + textilfärg blir en perfekt babypresent
Detta är textilfärgen jag använder mig utav, de är smarta pennor man kan använda direkt, jag använder inte penseln som medföljer.




I julas gjorde jag tröjor till Vilja och Sixten.. mycket uppskattade !







Q-nell


Hungover?

Inte det minsta faktiskt! Har precis hävt i mig en kanna kaffe och haft lite förmiddagsmys i soffan! Men nu är det dags att rycka tag i mig själv. Ska åka iväg till Mamma vid ett för lite middag, så jag måste sätta igång att sminka mig lite och klä på mig lite kläder.

Förmodligen så blir det väl en vända till akuten efter middagen då rasmus lyckades få näsan avslagen på bandy matchen igår. Jag kan knappt se på hans näsa utan att få rysningar. Den ser verkligen... ja.. AV ut. haha
Stackarn!

Nej nu ska jag väl ta och sätta igång då!
Ha en trevlig dag!





Q-nell

twelve of thirty

Dag 12 – Min största svaghet

Och starkhet faktiskt.. Jag tänker för mycket!
Ibland grubblar jag för mycket över en sak, det kan ta över hela mig på något sätt och det förändrar hur jag beter mig. Tänker jag för mycket på en negativ grej för mycket så är det klart att jag blir negativ i sättet och beteendet.
Men oftast när jag tänker sådär mycket så håller jag mig för mig själv, spelar lite musik som reflekterar över mitt humör, får ur mig mina känslor genom lyrik och sedan så är allt bra sen :)




Q-nell

simple insperation



Dessa bilder fick inspirera till kvällens utstyrsel!
Tyvärr så har jag tappat bort usb sladden till min mobil, så jag kan inte ladda upp nå bilder :O



nu är jag dock klar för tidigt... det hade jag ju inte räknat med, ska ta och varva ner med en cider tror jag. Glo på tv en stund och bara vara!




Q-nell

getting ready

Nu håller jag på att göra mig iordning inför kvällens bravader!
Det kommer lite folk över på lite förfest, vi får se vart kvällen slutar, om det blir krogen eller om det blir att stanna här.  Men jag har iallafall börjat göra ordning mig i slomotion så jag slipper stressa! För då blire ju bara bajs.

Och som alla andra tjejer typ så vet jag inte vad jag ska ha på mig. haha
Nej nu ska jag ge mig fan på att sätta på lösögonfransar, annars blir de aldrig använda!!
Köpte ett par från HM för någon månad sedan, och har inte haft tillfället i akt, men nu kör jag




Q-nell

eleventh of thirty

Dag 11 – Mina syskon

Where do i begin? haha åh jesus, jag kan skriva lite kort om varje i storleksordning,..

Mattias , 27 år - Min äldsta bror, vi har samma pappa men inte samma mamma. Vi har alltid stått varandra nära och har alltid tyckt om att spendera tid med varandra!

Anders, 25 år - Min näst äldsta bror som alltid har fuffens för sig, en mycket hemlig man. Han har en son som heter Simon som är 6-7 mån!

Fredrik 23 år - Har precis blivit pappa till lilla Max :D jag är så glad för han och Lindas skull! Fredrik är en bror som ställer upp i vått och torrt! skulle nått skita sig rejält så vet jag att jag kan ringa till Fredrik!!

Amelie 22år - (mamma annelie) Mamma till världens underbaraste Vilja! Vi har stått varandra nära under uppväxten då vi VAR de enda flickorna! Dock hatade ju hon när jag skulle alltid vara med henne och hennes vänner, men jag ville ju vara precis som henne :D idag träffas vi regelbundet och har jätte nära kontakt!!

Martin 20år - Min "lillebror" meckarmartin, donar och fixar hela tiden, kan inte sitta still för fem öre. Men han ställer alltid upp på mig och finns alltid där!

Elsa 2år - Min copycat! :D Världens finaste lillasyster, hon är expert på att dricka saft och älskar fåret sean (stavning?) Hon älskar även Tomas & vännerna! (tåååg) För denna lilla tjej skulle jag göra allt!

Sixten (6-10) 1år - Minimartin kallar vi han, han är nå fruktansvärt lik martin! En mycket speciell liten filur som är väldigt försiktig utav sig, en riktig pappagris också! Denna kille vet hur man charmar människor med sitt underbara leende!

Och mot våren får jag ytterligare ett syskon! :)




Q-nell

the barber shop continues..

Nu jävlar kör vi igång igen. Maria var en ljusrosa morot idag, så här sitter vi med ännu en blekning och en mellanblond toning (ljusbrun typ)som uppföljning. Tur att marias hår är riktigt bra på att återhämta sig. Syns knappt att vi blekt! :O

vi får hoppas att detta är lösningen och att hon kan iaf vistas ute ikv på folkan! ;)

Snart kommer Lovisa hit också, för att spendera lite kvalietstid!
Idag har det verkligen vart fullt upp, först stan med amelie, träffa mamma en sväng, hem och umgås lite med saknade Sandra och sedan kom maria och snart lovisa!
Härligt tycker jag!

Nej nu ska jag se hur marias hår ser ut!
wish us luck!





Q-nell

tenth of thirty

Dag 10 - det här hade jag på mig idag!


Har inte ens uppdaterat klädseln från mjukisbyxor än! haha, Men snart så, Ska träffa amelie på stan idag så jag ska klä på mig snart! Blir säkert det gamla vanliga - leggings, tunika och smycken! enkelt, bekvämt och snyggt! kanske tar och inviger min nya kavaj idag?
Nej nu måste jag sätta fart!





Q-nell

upd the barber shop

Maria är rosa, wooohoooo!
snygging.se!

Nej, men det går bra, vi har fått ur typ allt rött och har en slingblekning kvar för att sedan lägga i en frosen pearlblond för att dra ur de gula/orange/rosa skiftningarna! Jag tror detta kommer bli snyggt! men men, det visar sig :D


Q-nell

the barber shop

Snart kommer Maria och hämtar mig, då bär det av mot landforsen för att Maria ska säga grattis till Mamma som fyller år imorgon! :)

Sen tillbaka hem till mig och sätta igång. Rödtotten ska bli blond!
Efter att jag stylade henne för den där festen hon skulle på och vara "ryss" vart hon mega sugen på att bli blond!
Så nu jävlar! Sen kommer kanske hennes karl förbi för att åka under maskinen och bli klippt.

Nej, nu ska jag dra på lite smink, Maria kommer snart!
Kan lägga upp bild sen på hur hon blev i håret :D




Q-nell

nine of thirty

Dag 09 – En resa jag minns


Jag, Amelie, pappa och mamma åkte till Hurgada, Egypten 2006, det var en minst sagt minnesvärd resa. Jag och amelie fick båda förföjare och vart bjudna bra många kameler i byte mot äktenskap.
Mamma fick tuppjuck på alla försäljare, nästan alla blev magsjuka och pappa hade glas kvar i foten från en tidigare olycka med ett glas. Alla vi fick skäll en kväll på en resturang för att vi inte var där kvällen innan. haha. herre gud. men så härlig resa. ligga på stranden och bara njuta!

En man kom fram till oss på stan och frågade pappa "how do you say "its nice to have you here" in swedish?" och pappa svara "JAG ÄR BÖG" haha. så började vi gå därifrån och mannen ropar efter oss "JAG ÄR BÖÖÖÖG, BYE BYE"

Folk kunde ropa efter oss på gatan "where you from?? where you from?" och när man svarade att man var från sverige ropade dom fraser som "polis polis potatis gris" efter en. haha

Amelie firade sin födelsedag där i egypen och vi fick minst sagt det fint vid bordet! inte sant??

haha, verkligen en härlig resa!




Q-nell

a trip down memory lane

Nu ska jag kolla på crossroads! Filmen med Britney Spears, jag älskade den när jag var liten, Jag och min syster kunde kolla på den 24/7 om vi fick!

Åh jag blir alldeless till mig :D




Q-nell

eight of thirty

Dag 08 – Något jag ser fram emot

Min 20 års dag! den 3 september fyller jag 20 och det längtar jag till nå fruktansvärt!
Men samtidigt är det lite skrämmande, det känns som det stora steget in i vuxenlivet för då är man inte tonåring nå mer! I'll be a big girl!



Inte mycket mer att säga om det :P
Ikv ska jag hem till Amelie och micke för lite hundbad, hårfärgning och hockey!
Myspys



Q-nell

busy but slow

Dagen har verkligen gått fort! Jag har fått många småsaker gjorda och nu är jag jätte trött :O Kanske är för att jag satt mig ner och kolla på prodject runway och när man väl slår arslet ner så brukar man ju bli trött!

Ska snart ta och sätta igång med matlagning, korvstroganoff och ris. kanongott deluxe!
Men måste iväg till affären en sväng, annars har jag inge mjölk till kaffet efter maten, det är illla då! Sen måste jag snart fylla på lättdrycksförrådet! har blivit beroende utav lättdryck :O sågott!

Sen ska jag nog slå mig ner vid symaskinen som jag lyckats rädda och sy fast bakfickorna på leggingsarna! plus lite trekants detalj vid halva låret.. kan bli snyggt!




Q-nell

seventh of thirty

Dag 07 – Min bästa vän

Här blandas den låga samvetes nivån in. haha, kan inte säga att en vän är bättre än den andra! Alla mina vänner är så olika och har så fina egenskaper att det går inte att sätta en på pedistalen! Där ska de alla vara!

Men den jag umgås med mest är Lovisa, vi lärde känna varandra i ettan på gymnasiet. Vi gick i samma klass och blev rätt snabbt vänner. Vi passar som handen i handsken då vi är lika kocko båda två. Vi älskar att busa och skämma ut oss. Och vi tar ofta tillfälle i akt att spenderar heldagar med varandra. "Äventyr" kallar vi dem... Vi kan åka till Västerås och gå på IKEA för att sedan åka till Sala och hälsa på min familj. Eller som den gången jag var så frustrerad att jag inte hade någon vinterjacka, då tog vi bilen ner till Stockholm dagen efter! Spontant och roligt! Jag lekte kartläsare med gps och guida Lovisa genom hela stockholms centrum! haha, tjeeeena plattan!

En annan vän jag umgås mycket med är Maria. Hon är min brors ex och vi har känt varandra i 9 år nu (8?) Hon är 10 år äldre än mig men det är som om vi vore jämnåriga! Jag tror att vår ålderskillnad har mycket med att vi går så bra ihop. Det blir inget skitsnack eftersom vi inte umgås i samma kretsar osv. Vi brukar spendera vår tid med att internet shoppa, eller kupolen shoppa, dricka kaffe och måla naglar :D

Sen har jag dem vännerna man glidit ifrån lite och inte träffar lika ofta, som man saknar så, men aldrig får fingrarna ur arslet att skriva till. plus att några utav dem har flyttat far way för plugg osv.

Victoria, en tjej jag lärde känna vid samma tidpunkt som Lovisa, står mig jätte nära hjärtat. och det spelar ingen roll hur länge det går emellan våra vistelser, för när vi träffas är det som om vi sågs igår! Helt underbar tjej med så många fina egenskaper!

Sandra, Min partypingla, vi umgicks flitigt i samband med att vi träffade våra karlar (som är bästa vänner) vi festade en hel sommar ihop. jag har aldrig sett en tjej klunka 50cl rödvin som hon! haha, fyfan, och spä ut det med cola! vi gled runt i hennes pojkväns bil och lyssnade på "inne på klubben" och käkade toast i flera månader. saknade tider, och saknad tjej!

Ssofia, if soulmates existed! helt ljuvlig tjej med en jävla massa spring i benen, kan inte sitta still en sekund. Ska alltid ha något att göra. och sätter hon sig, då somnar hon, typ! haha. Vi har haft det så roligt på allt galej vi vart ute på. Alla dagar vi möts utanför skolan, tittat på varandra och sagt i kör "du måste byta kläder" för vi har dykt upp med precis lika dana kläder. Till sofia måste man nästan ringa innan man gör ett köp, för annars står vi där på samma fest el liknande i samma kläder! Ps, kollar ni på skräckfilm med henne, håll i hennes fötter så ingen tar dem!


Sen får jag absolut inte glömma min storasyster Amelie (ammalla.blogg.se) Personen jag ser upp till mest och älskar så! Jag kan prata om allt med amelie.. vi har gått igenom allt tillsammans och hon har gett mig världens finaste systerdotter! Hon hjälper mig alltid om jag har något problem och har alltid ett öra öppet när jag behöver tjåla ur mig!

Today

Jag har hunnit med nästan allt som stod på todo-list idag! Dock har jag inte lagt en ansiktsmask haha. men men, det blir en dag imorgon också! Den här dagen har verkligen gått super snabbt!!

Maria kom förbi på kaffe och manikyr på eftermiddagen, så vi satt och tjåla i någon timme! alldeless utmärkt!

Nu ska jag mest ta och putt ikull mig på soffan och njuta av kvällen! Slänger in lite bilder på fickorna jag gjort som jag ska fästa på leggings! Dessa fick jag handsy, så de är inte så enormt vackra gjorda, men de duger att sitta på! haha.

Bestämde först form och storlek och nålade med sömnsmån!




Färdigsydda!




Nu ska jag mäta min röv så jag vet vart jag ska sy på dem! ;)




Q-nell

Tips!

Alla köper standard koftor, de är enkla, håller en varma och man köper oftast en svart. För det passar ju till allt!
Men, det kan vara bra tråkigt att gå runt med samma kofta som alla andra? Från gina eller hm?


En standard kofta!


Mitt tips är att köpa nya knappar!
Det gör en tråkig standard kofta till en orginell snyggare kofta!

Speciellt nu när det är så modernt med oversize x2 blir det så mycket snyggare att sy på större, egna knappar!
I vilken färg man själv vill!
Medans du ändå pimpar koftan, varför inte köpa nitar och pimpa skinjackan?
Riktigt snygga nitar finns att köpa på panduro hobby i alla olika storlekar!!




Q-nell

sixth of thirty

Dag 06 – Min dag

Haha, bra svårt att skriva just nu vad jag har gjort hela dagen, eftersom hela dagen inte vart! men jag kan skriva hur den ser ut, får uppdatera ikv om hur planerna gick :P

To do-list måndag:
  • Städa - damma, damsuga och torka golv
  • Byta lakan, tvätta glamla lakan
  • Spola av badrum (har det så bekvämt att jag bara kan spraya på rengöringsmedel och spola av)
  • Ta en längre promenad med tequila (min hund, då hon precis blivit frisk efter magsjuka)
  • Fortsätta att sy på leggings
  • Slå in presenter (mamma fyller på fredag)
  • Gruva mig inför tandläkar besöket 1:a feb (ha)
  • Ta en långdusch m ansiktsmask, hårinpackning och fila fötterna.


Typisk amanda dag, lite pul blandat med nöje!



Q-nell

Birthdayboy

Idag fyller Amelies sambo Micke år! GrattisGrattis!
Ska snart dit och äta tårta och gosa med Vilja! mys!


Världens finaste bild på Micke och Vilja!

micke & vilja





Grattis också till Linda och Fredrik som igår fick en liten Max! :)






Q-nell

Fifth of thirty

Dag 05 – Min utbildning/jobb/skola

Jag gick samhällprogrammet inriktining kultur på högbergsskolan, tog studenten sommaren 2010 :) Sp programmet är en studieförberedande linje, men jag vet inte vad jag vill studera till. Har tänkt mycket på sjuksköterska. För jag tycker om att jobba inom vården.

Det har jag gjort 3 somrar i rad nu. De två första som Solstråle. Villket innebär at man umgås med brukarna på ett ålderdomshem, går ut och går med dem i det soliga vädret och bara finns där för dom som sällskap. Jag tyckte det var jätte kul och jag bakade jätte mycket hela dom sommrarna :P

Sen den tredje sommaren jobbade jag som sommar vikarie på ett ålderdomshem. Jag jobbade 100% och jag trivdes som fisken i vattnet. Långa dagar, få lediga och lite halv stressigt, precis så jag vill jobba! + att jag jobbade med en underbar personal som gjorde jobbet så mycket roligare!

Men samtidigt så håller man fast vid sina drömmar som man drömde när man var liten, jag vill bli sångerska och frisör!  :)



Q-nell

Leather knees

Nu har jag sytt klart 1 par leggings. Håller på med de andra, det vart inte riktigt som jag hade tänkt mig, men jag håller på att fixa det :)

Här är de som är klara, vad tycks?

Leather knees

ska dock på att lägga till ett par bakfickor och en dragkedjefåll för att få dem att se mer ut som byxor. Håller på att klipper ut och nålar dem nu, men självklart ville min symaskin begå självmord vid detta tillfälle. Har försökt att fixa den men undertråden trasslar ihop och bildar lager.. den vill bara inte.. :(

Menmen, då får man bara pilla lite mer för hand! haha.

Nej, nu börjar det bli sent, ska sluta mina blå!


Q-nell

Russian whore?

Nu har jag sminkat och stylat Maria inför tjejfesten hon skulle på.
Det vart en utmaning att försöka dölja hennes röda hår med ett blondt clips set löshår. Men den största utmaningen var att fästa clipsen i hennes korta hår! Vi tog hjälp av ett vanligt hårband för att dölja "kanterna" vid panna och tinning. och vi valde att lägga håret på en sida för att de skulle hållas på plats!


FÖRE


Före vi började att sminka och styla!


EFTER

Efter, när vi var klara!




Jag har en otroligt dålig mobilkamera! men , man ser ju skillnad! Tog en bättre bild med Marias kamera! kan lägga upp den när hon skickat den till mig!

Lyckades jag att få henne se ut som en "ryss" ??



Q-nell

Makeup

Snart kommer Maria hit, jag ska sminka henne och fixa hennes hår inför en tjejfest. Hon ska vara ryss! haha. Jag ska sätta i blondt löshår på henne, sminka henne i blått och rött! kan slänga in en före och efter bild sen!
Det här ska bli så kul!! :D



Q-nell

Forth of thirty

Dag 04 – Det här är viktigt för mig

Träffa alla mina nära och kära.

Att vara med mina syskon, pappa och ylva i Sala. Det är jätte viktigt för mig att vara med i deras uppväxt. Jag älskar att umgås med mina syskon och göra saker med som, leka, baka osv. Elsa har sovit över hos mig några gånger och det tycker jag jätte mycket om, Lovisa med faktiskt. haha. Då får även Lovisa leka av sig. Lovisa är en utav mina bästa vänner och hon är en vän att hålla hårt i!

Att träffa min systerdotter Vilja är också jätte viktigt för mig, Hon är så ljuvlig, så försiktig men samtidigt en orkan! Jag och min sambo Rasmus brukar åka till Amelie (min syster) och Mikael (Amelies fästman) och äta middag, busa med vilja och grabbarna brukar spela nhl. Jag och amelie brukar ligga i sängen, glo på tv och mysa med vilja!

Jag har även en brorsson som heter Simon, tyvärr så träffar jag har inte ofta eftersom han bor i Söderhamn med sin mamma och min bror flyttat tillbaka till Ludvika. Men jag får se genom växa upp genom bilder osv.. tragiskt men sant.

Snart blir det ytterligare 3 tillskott i familjen. Min brors (Fredriks) fästmö Linda är gravid och är i förlossning nu :) Det blir noig en polj! Min syster amelie är också gravid och ska få i slutet av mars och som sagt är min pappas fru gravid också. Jag är helsäker att det är en pojk! haha

Nu när jag inte bor "hemma" träffar jag ju inte mamma regelbundet, så att träffa henne är också jätte viktigt för mig. Små träffar som att hon kommer hit och dricker en kopp kaffe en sväng efter jobbet betyder jätte mycket!

Så att ha mina nära och kära runt om mig är det viktigaste för mig.


Q-nell

The dentist

Försov mig imorse... självklart!
Mamma plingade på dörren och jag öppnar nyvaken i nattutstyrseln! FAAN, slängde på mig kläder och greppade tag om tandborsen, fick borsta tänderna i bilen och när vi kom till tandläkaren och jag öppnade munnen så brast tandläkaren ut i skratt. Jag var helt blåmålad i käften från tandkrämen! haha. piiinsamt..

Men det gick bra iaf, fast roten sitter kvar. Ska tillbaka i februari och då ska de skära upp en flisa i tandköttet för att komma åt roten som sitter i BENET?... hu jeda mig. När tandläkaren sa det till mig vände jag mig mot min tandhygienist åsa och sa "Nu blir det stygn va?" fyyfan, livrädd!

Hur som haver. Efter tandläkarbesöket åkte jag hem till Amelie, drack en tassimo och sedan kilade vi upp på stan! fyndade 2 väskor på loppis, de kostade mig 30kr! sen fyndade jag en massa på hemköp också! Hårklämmor, storpack nagelfilar, 6Set olika kammar och ett sy-paket med olika trådar och nålar! allt kosta 10kr styck! snacka om en riktig turdag ändå!



Snart kommer Lovisa hit och vi ska göra det vi kan bäst : Dricka vin, äta ostbågar och snacka skit! haha



Q-nell

Third of thirty

Dag 03 – Mina föräldrar



Min mamma heter Marielle och fyller om några dagar 46år. Dock ser hon inte dag över 30! (haha)
Jag ser upp till min mamma på många sätt, hon började när hon var strax över 20 att börja kläcka ungar. 5 stycken vart det. Anders, Fredrik, Amelie, Martin och mig! Hon har uppfostrat oss (med min pappa) samtidigt som hon hållt på med sitt intresse att föda upp amerikanska cocker spaniel, ställa ut dem och skaffa sig en högskole utbildning. Hon kan mycket och man kan alltid ringa henne för råd och tips, vad det än gäller. Vi har jätte bra kontakt med varandra och kan prata om nästan allt med varandra. Hon har aldrig vart den mamma som satt hårda gränser eller regler utan jag har fått kört mitt race samtidigt som hon hållt ett öga på mig och sett till att jag inte gör allt för dumma saker.
Jag älskar min mamma otroligt mycket

Min pappa heter Michael och är 48år. Han bor i Sala med sin fru Ylva och deras små 2. Min pappa är en riktigt meckarmicke som kan fixa allt! han kan laga bilar, bygga hus, renovera båtar och ja.. allt där emellan. Han och jag är väldigt lika på det sättet. Vi gillar att pilla, ibland blir vi lite väl exalterade och vill få saker gjort fort! men tar vi oss tiden och gör allt nogrannt gör vi det riktigt bra! Det är nog därför jag och min pappa kommer bra överens, vi har många gemensamma intressen och vi delar värderingar. Min pappa är en barnmaskin, han har åtta barn och ett till på g. Mattias, Anders, Fredrik, Amelie, Martin, Mig, Elsa, Sixten och en i kaggen på Ylva.
Jag älskar min pappa så!


Dessutom har jag 2 "bonusföräldrar", Mikael och Ylva. Mamma och pappa skilde sig när jag var 14år. Mamma är gift med Mikael och pappa är gift med Ylva.
Jag uppskattar otroligt mycket att varken ylva eller micke har försökt kliva in i någon slags föräldrarroll vilket har gjort att jag fått bra kontakt med dom båda!





Q-nell

The best

Lyx på en torsdag!

Pommesfrites och lövbiff m. persiljesmör. Min favoriträtt!
Min motivering för denna torsdagslyx lyder "jag kanske inte kan äta efter tandläkarbesöket"
haha, löjligt men sant! Jag har en fasansfull bild utav hur jag kommer se ut i munnen!
Så detta fungerar lite som "tröstätning" också!

Så nu ska jag laga mat! :)
Och ännu har jag inte satt igång med läder detaljerna, kom på att det är bäst att tvätta leggingsarna först, kommer inte ihåg om de var nytvättade eller inte! haha. Så nu väntar jag på att de ska torka!



Q-nell

Leather details

Nu har jag kollat på det sista avsnittet av satc. Nu har jag skrattat och gråtit så det räcker för flera dagar!
Nu ska jag börja på ett litet projekt. Har vart och köpt lite skinn tyger på hema butiken med mamma.
Så nu ska jag fixa till lite leggings som bara ligger och skräpar, perfekt för mig som älskar att pilla.

Mycket roligare att göra detaljerna själv, för då får man dom precis som man vill och man har något att pilla med! :D
Dessutom köpte jag skinn för 27 kr! hur billigt och bra som helst.

Så nu ska jag skissa lite, ta fram symaskinen och klippa och dona! Perfekt sysselsättning nu när jag är sjuk! och dessutom behöver jag något annat att tänka på, för det enda som går runt i mitt huvud är vad tandläkaren kommer att göra imorgon bitti! är så nervös! Ska ju ta bort en tandrot som sitter gömd i tandköttet, och eftersom de ska göra det här i Ludvika så får jag väl inge mer än bedövning. 1000 frågor i mitt huvud just nu, kommer de typ "borra" sig in? skära? sy? spilla en massa bedövning på tungan? (det haatar jag!)
Nej, nu ska jag sätta igång och pimpa leggings, så jag har något att göra och tänka på!

Kan slänga in en bild sen på hur de blev!



Q-nell

Second of thirty

Dag 02 – Något om mig som folk inte känner till


Det är ju omöljigt att jag kan skriva något om mig som INGEN vet...
Men jag kan berätta något som inte så många vet, bara mina närmsta!

När jag är sjuk så knarkar jag värktabletter.
Jag låter knappt 6-8 timmar gå innan nästa tablett, jag hatar att ha ont och speciellt i halsen.
Jag vill aldrig missa något, så då äter jag värktabletter så jag fortfarande kan vara med och hitta på saker med vänner och familj. Jag håller stenhård koll på klockan så jag kan ta en tablett innan den andra slutar verka.

Självklart överdoserar jag aldrig! (haha)



Q-nell


Night time

Varför går mina favoritprogram på nattetid?
Relativt passande nu när man är sjuk och inte riktigt kan sova för att man ska kämpa med en tät näsa, men ändå!



Kanske kan starta en ny kanal med endast csi, csi miami, csi NY, cold case, criminal minds osv..
Då vore det kanalen som alltid stod på här på vidablick.




Q-nell

I got buggers in my nose

Förkyld=Förjävlig!

Ligger just nu i soffan och glor på Sex and the city, mina bihålor gör ont deluxe och jag nyser konstant! Snart ska jag (läs rasmus) dra mig upp ur soffan så jag kan göra lite spagetti och köttfärssås.

Rasmus ska iväg på innebandy träning så jag får lite ensam tid. Jag är en riktig ensamvarg och kan vara ensam i flera dagar utan att tycka att det är "ensamt" eller att ogilla det. Tvärtom, då sätter jag på en massa gamla låtar och sjunger med. pillar och donar (det jag gör bäst) städar och torkar

Men idag blir det ingen städning, idag blir det soffläger för att bli frisk. Jag HATAR att ha ont i halsen och att vara svullen i halsen. det är det värsta som finns typ! Och jag måste verkligen friskna till snart eftersom jag ska till tandläkaren på fredag och ta bort en gammal mjölktandsrot som sitter fast i tandköttet ovanför mina andra tänder. (???!!) Tur att min tandläkare är snäll , så jag slipper betala. Det är ju trots allt deras miss att inte sett min gamla rot!
haha.

Nej nu ska rasmus få dra upp mig innan han åker på träning!



Q-nell

first of thirty

01 - om mig
(en dag senare, ha)

Jag heter Amanda och kommer ifrån Ludvika. Jag har 7 syskon (Mattias, Anders, Fredrik, Amelie, Martin, Elsa och Sixten) Och snart en till. Jag bor tillsammans med min pojkvän Rasmus i en jätte fin tvåa på högberget i Ludvika.
Jag har även världens sötaste systerdotter. Vilja. A.k.a KisseBajseKorven

Jag är 19 år gammal och jag älskar att pilla. haha. med allt typ. jag älskar att sy, smink, fixa naglarna, dekorera, inreda... ja, allt som omfattar pillning! :D Så länge jag får pilla är jag nöjd!

Jag har alltid vart en människa med en stark åsikt och en hög röst och har aldrig riktigt varit rädd för att ta chanser. Jag är en riktig tänkare och kan sitta och fundera över en småsak i över 2 timmar, Innan jag somnar går jag igenom allt som ska göras dagen efter i huvudet och ja, nu kan ju isf tänka er hur lång tid det tar innan jag somnar. MEN jag ställer alltd larm kl 9. För jag tycker INTE om att sova bort dagarna.

Jag är en peoplepleaser och vill alltid finnas där för människor och hjälpa så mycker jag kan, vilken ibland kan resultera till att jag inte får mina egna ansvar och saker färdigställda.
Jag har otroligt låg samvetesnivå och kan få dåligt samvete över det minsta lilla.

Utseendemässigt.. Jag har blåa ögon. Krulligt ljusbrunt hår. Tatuerad och piercad. 160cm kort.
Vet inte hur jag skulle förklara mitt utseende ytterligare. får slänga in en bild sometime.


Q-nell

Like so many others

1-30

Börjar skriva imorgon :)


Dag 01
– Om mig
Dag 02 – N
ågot om mig som folk inte känner till
Dag 03
– Mina f
öräldrar
Dag 04
– Det h
är är viktigt för mig
Dag 05
– Min utbildning/jobb/skola
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min b
ästa vän
Dag 08
– N
ågot jag ser fram emot
Dag 09
– En resa jag minns
Dag 10 – Det h
är hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – Min st
örsta svaghet
Dag 13
– Den h
är veckan
Dag 14
– Min favorit-t
ävling
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Något jag är beroende av
Dag 17
– Mitt favoritminne
Dag 18 – Vad g
ör mig imponerad
Dag 19
– Detta
ångrar jag
Dag 20
– Detta vill jag g
öra innan jag dör
Dag 21
– En stund jag minns
Dag 22 – Det h
är upprör mig
Dag 23
– Det h
är får mig att må bättre
Dag 24
– Det h
är får mig att gråta
Dag 25
– H
är bor jag/mitt rum
Dag 26
– Mina r
ädslor
Dag 27
– Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29
– Mina ambitioner
Dag 30 – Ett bra
ögonblick

RSS 2.0