inspiration

Jag har funnit ny inspiration inför ett nytt pysselprojekt!



Jag dööööör hur snygg denna playsuite är! Jag har alltid velat prova på att sy en playsuite och denna känns relativt enkel att göra. Som en oversizad t-shirt. Vilket är riktigt min smak just nu!

Ska ta och skissa lite och räkna på tyg osv. Sedan när jag känner mig inspirerad och motiverad kör jag igång!



Q-nell

monday

Idag har jag fått rätt mycket gjort fast jag även tagit det lugnt! Massa småsaker har blivit gjorda! Skönt!
Ikv börjar Rasmus att jobba. kl 22. Så nu blir det första ensamma natten på länge! Läskigt! Men jag ska nog klara mig utmärkt ändå!

Just nu ligger Rasmus och sover lite, vilar inför natten. När han vaknar ska vi ta oss ut på en liten promenad, luften är så härlig idag!! Sen ska Rasmus laga sin specialare! Vitlök&ört bacon M Pasta. Mmmm... Gott värre!

Men nu ska jag ta och pula lite mer, ska organisera lite i badrummet!


Q-nell

schyssta brön' va?

 

I receptet stod det att man skulle få 60 st... Ja, jag fick 18. haha. Men jag tycker om när de är lite större. Då blir de lite degiga också! hoppas de smakar gott nu!!

 

 

Q-nell


na na na common'

I brist på pyssel satte jag igång och bakade! Frukostbullar! De är ju så goda!
Tänkte ta med några till Amelie när jag ska gå ner dit senare! Grabbarna ska ju mysa. Jag och Amelie misstänker att Rasmus och Micke har ett förhållande i smyg!! Amelie och Micke hade iaf bestämt att vi ska käka donken ikv! Chickennuggets är så gott, så jag är på!!

Här är receptet jag använt på Frukostbullarna! Jag hade inte allt hemma, så jag improvisera! Tex ist för veg olja tog jag vanlig olivolja!

Ingredienser (60 portioner/st.)

1 liter vatten eller lättmjölk
100 gram jäst
2 msk honung eller 1 msk socker
0,5 dl veg olja, gärna rapsolja
4 tsk salt
1,5 liter vetemjöl, helst special, eller lite drygt
1 liter grahamsmjöl (eller dinkelmjöl), kan också blandas med rågmjöl

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en stor bunke (maskin) och rör ut den med lite av vätskan (som inte behöver värmas). Tillsätt sen socker/honung och olja.
  2. Tillsätt mjölet och resten av vätskan och arbeta ihop degen på låg hastighet i ca 15 minuter. Tillsätt saltet och arbeta degen 5 minuter till.
  3. Jäs till dubbel storlek under duk.
  4. Häll upp degen på bakbord men knåda inte. Skär av bitar, och rulla till ca apelsinstora bullar som läggs på bakplåtspapper.
  5. Sätt ugnen på 250 grader. Sätt eventuellt in en långpanna med vatten längst ner i ugnen så blir bullarnas yta knaprigare.
  6. Låt jäsa under duk tills ugnen är varm.
  7. Grädda drygt 10 minuter, låt bullarna få lite färg på ytan.
  8. Låt svalna under duk.
  9. Vill man kan man pensla innan man sätter in dem i ugnen och strö på vallmofrön eller något annat piffigt, men jag brukar göra dem på enklaste sätt. Blir minst lika gott!


Nu har mina bullar jäst till dubbel storlek , så nu ska jag rulla dom till små apelsiner.


Q-nell

sunday

Åh! idag har jag haft en riktig mysmorgon! Vaknade vid 10 av att rasmus låg och titta på mig.. läskigt värre. Vi låg och kramades en stund och sen gick vi upp och åt frukost. Och typ.. här i soffan har jag setat sens dess. Så skönt har det vart!! sitta still och njuta av att bara glo på dålig tv!

Rasmus sticker iväg vid 14 på samlig inför matchen i Blg. så jag ska väl pyssla lite osv! Ta en långdusch och kanske smöjra in mig med lite BUS. måla naglarna, ansiktsmask. Kanske hela faderutta.. haha



Q-nell

Saturday!

Sov till kl 10 idag, så skönt!! Åt lite frukost och städade undan lite!
Sen kom mamma och amelie m. vilja och plocka upp mig så vi far ut till Gonäs och hälsade på Linda, Fredrik och deras lilla Max. Så söt! Vi stannade där en sväng på kaffe och bus med vilja!

Sedan far vi till Lyviksberget då Linda tipsat oss att det var 3.3kr kilot på lösgodiset (tack linda) Så nu har jag en påse godis att götta på ikv!!

Ska snart gå ner till Amelie med Tequila. Micke var så snäll som lämnade "pizza pengar" till mig och amelie. haha. Grabbarna är ju och kollar på "slaget om siljan" och jag har fått informationen om att min styvfar redan var packad innan matchen börjat.. hur ska detta sluta? haha.

Jag och Amelie ska iaf ikv beställa lite sallad/pizza och pyssla lite hemma hos henne. Hon hade köpt gardin och vi ska även sätta upp hyllor!

Nej, nu tar jag och kopplar tequila och far mig iväg ner till amelie, saknar vilja redan :O!


Q-nell

headace

Jag har veckans drygaste huvudvärk. Huvudet känns tungt, jag är trött och känner mig även febrig.
Jag har ingen termometer men Mamma har lärt mig ett litet trick för att avgöra om man är febrig eller ej.. Så enkelt som att titta till sidorna.. Gör det ont, så är du febrig.. gu så kul det är!

Funderar på att gå och lägga mig snart faktiskt! Har inga värktabletter hemma så jag kanske skulle ta och sova bort smärtan!

Maria hittade iallafall en partyklänning idag. På cubus för ynka 49kr!! Jag fyndade en mössa (då jag av misstag råkat kasta min andra) för 29kr och världens underbaraste halsduk för 29kr! Vart även ett par leggings, då jag sliter de jag har med nöd och näppe!


Nej , nu ska jag ta och lägga mig ner en stund!!


Q-nell

snart så!

Nu har jag väntat i 3 dagar känns det som, fast det kanske gått 3 timmar.
Men om 10 min så slutar Maria jobbet och vi far iväg mot borlänge! Skojsigt

Men huuuu vad trött jag är. Rasmus och jag råkade somna på soffan efter lunchen! ajdå! Tupplurer brukar resultera att jag blir ännu mer trött. men men...

Bytte in min triss idag mot 2 nya. Vann 25 kr! Så jag ska byta in mot en ny! Håll tummarna att jag vinner stort någon gång! haha..


Nej, nu ska jag pudra näsan och vara redo för Maria!


Tjolahopp!
Q-nell

goodmorning!

Gick upp kl 8 med Rasmus, vi drack lite kaffe och jag och Tequila gjorde han sällskap till bilen!
Jag trodde jag och Amelie redan skulle vara på stan men fröken har visst tagit sig en sovmorgon?!?!
mmmmmh! Så nu sitter jag här iordning och är uttråkad. Rasmus kom precis hem och han är minst lika uttråkad. KUL...

Jaja, senare blir det av mot kupolen! härligt värre!!
Ska ta och glo lite på tv nu för att fördriva tiden lite..

SÖMNTUTOR!!



Q-nell

.

Idag har jag som sagt träffat Lovisa, vi har druckit kaffe och tjålat! Vi tog oss även en vända på stan!
Just nu är jag så trött så jag skulle kunna somna sittandes! Gick upp kl 9 men det känns som om jag gick upp kl 6 eller nått.. Tankeverksamheten har väl överarbetas igen! haha..

Imorgon blir det att gå upp lite tidigare!! Rasmus ska på möte och skriva på anställnigspapper imorgon kl 9. Så det blir väl att gå upp och dricka lite kaffe och äta frukost med han! Sen blir det en god middag till kvällen, för att fira!

Sen kl 16 är det dags att fara mot borlänge. En kupolenvända med maria som sagt.. Ytterst trevligt.

Köpte en trisslott på vägen hem från Amelie idag, vann 25x2, så man kanske skulle ta 2 lotter till? hoppas på att storvinsten ska komma krypandes!!

Nej nu ska jag ta och vila lite, jag är ju så sjukt trött!!!




Q-nell

thursday!

God förmiddag!

Igår när jag baka insåg jag att jag inte hade en utav de viktiga ingridenserna! FILMJÖLK! men, jag tänkte mjölk... och yohgurt... lite som filmjölk? Så ist för 3 dl filmjölk tog jag 2 dl mjölk och 1 dl vanilj yoghurt.. OCH OM brödet blev gott! mums deluxe!

Nu på morgonen har jag och rasmus fixat lite. Rasmus bäddade rent sängen och jag tog och plockade undan mitt pysselbord. (köksbordet). Nu är kaffekokaren laddad och jag sitter och inväntar Lovisa som ska komma över på en kopp kaffe! mysigt deluxe!

Imorse när jag gick upp kl 9 visade termometern -26. nämen va fan alltså. Det är knappt så tequila vill ut och kissa! stackarn! man vill låna henne 2 par skor men det är knappast så hon skulle vilja ha på sig dem! Hon har ju sin fodrade jacka men man skulle helst vilja linda in henne i ett duntäcke!!

Nu visar termometern - 20. Som rasmus sa: "det är helt sjukt att man är glad för att det BARA är -20"
Nu är jag mer än redo för våren.. så come on!!!




Q-nell

baking!

Idag har jag tvättat och röjjt undan lite! Jag har även pysslat lite med att klä om ett par gamla skor! skitkul! men lite jobbigt när man får textillim över hela fingrarna, men. smällar man får ta!

Finner mig själv nu lite smått uttråkad, så jag kom på iden att baka. Fast jag har ju inge jäst hemma. Men jag hittade ett recept för ett par frukostbullar som inte kräver just jäst utan bikarbonat. Perfekt, för då har jag exakt alla ingredienser hemma! Så jag ska ta och baka lite frukostbullar! '


Här är receptet jag kommer att använda mig utav :
4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk sirap
3 dl filmjölk

Pensla lite ägg och tillsätta någon slags frö. Jag tänkte använda mig utav linfrön!
Mums, i ren Maria Montazami anda!!



Imorgon kommer Lovisa hit för lite kaffe, trevligt. För nu var det länge sedan vi sågs!!

På fredag vankas det shopping i kupolen med Maria, hon behöver någon spexig outfit till hennes 30-års fest! Så det ska bli roligt!!



Nej, nu ska jag sätta igång med bröbaket!!


Q-nell

Grattis Rasmus

Rasmus har fått jobb, så grattis grattis grattis grattis!!! :D


Idag ska jag göra lite nödvändiga grejer, tvätta osv. Ska även få fingrarna ur arslet och rensa städskåpet. Det är överfullt av skit just nu. Allt från julpapper till 72 miljoner skruvar och allt där emellan.
Så det ska jag göra idag faktiskt!! Organisera lite i skåp och lådor och få ordning på grejer!




Q-nell

tired

Trött tjej deluxe! somnar nästan här i soffan!
Rasmus kom precis hem så vi ska dricka lite te och mysa lite tills det är dags att slå huvudet mot kudden.
Jag är måttligt irriterad på att "Den hemliga miljonären" fortfarande sänds. VILL SE DH!!
nuuunuuuunuuuuuuu ju!! :(




Q-nell

rooms

Före.


Efter.


Skillnaden syns dåligt på bilden! Jag har satt upp ett spetstyg mot väggen för att göra rummet mer inrett. Jag tycker mer om tyg än tavlor. så detta kändes som en bra lösning! Självklart kan man byta ut tyget, kanske en annan färg osv..

Sen hade jag ju möblerat om vardagsrummet, Hade en bild på hur det såg ut innan men jag måste ha raderat den.. typiskt! aja, ni som vart i mitt vardagsrum ser ju skillnaden ;)










Q-nell

tisdag.

Imorse vart jag och rasmus sugen på en promenad! så vi gick längst västman idag igen. Det var verkligen jätte skönt!! Vi har nyligen kommit hem och fikat lite! Kaffe, vindruvor och rasmus älskade delicatobollar som jag på något sätt säger "arracsbollar" till.. huh..

Ska pyssla lite i sovrummet idag hade jag tänkt, just nu ser det så kalt ut! så jag har hämtat lite tyger hos mamma och fått lite utav amelie.  Så vi får se hur det blir. kan ta en före och efter bild så ni får se hur det blev!

Kan även slänga upp en före och efter bild på vardagsrummet senare! :)




Q-nell

monday

Imorse klev vi upp i tid, Rasmus klagade och sa "kan vi inte ta bilden ner??" "jaja" svarade jag, så fick det bli. Vilja var väldigt lätt att va barnvakt åt eftersom vi tajmade in en liten tupplur! haha. Efter att vi vart barnvakt så åkte vi hem för att dona lite i vardagsrummet! Jag och rasmus är inte så bra tillsammans när det gäller att möblera. vi båda är väldigt enstyriga och vill ha vår vilja igenom allt.. men men, komprimissa var ordet, ja!


Nu har jag nyss pulat klart med Marias inbjudning till hennes 30års fest. Såhär vart resultatet..


FÖRE.


EFTER.



Ikväll ska jag och rasmus iväg till Amelie igen, äta lite smörgåstårta och grabbarna ska glo på hockey.. FINT!



Q-nell


another walk

Efter kvällsmaten kände jag och rasmus att vi fortfarande hade lite spring i benen. Så vi gick på en till liten promenad, nu vart det runt högberget en vända. Det är sådan jävla frisk luft ute och emellanåt känner man doften av att någon eldar. Vid dessa tillfällen älskar jag att bo i sverige! Tequila hade inte heller något emot att ta en till vända. När vi kom till skogsplan släppte vi lös henne så fick hon springa runt och härja. Det är så kul att se henne skutta runt som en liten hare emellan spåren i snön!

Nu står vattenkokaren och fixar tevatten. Blackcurrant te är så gott så det är helt sjukt, Man kanske skulle ta och bli te drickare ist för kaffe drickare? neeeej. kaffe är för gott! Hur stavar man egentligen? te? the? tee? tea?

En trött Rasmus och Tequila!


Imorgon bitti ska jag och Rasmus traska ner till Amelie och agera lite barnvakt medans Amelie och Micke kör lite skräp, vi har blivit lovade frukost och fika! låter lovande! Nu när Rasmus och jag är inne i en liten promenad period kanske vi koplar Tequila och går ner till Amelie. Mmmh, låter som en ide det!
Åh jag längtar redan efter Vilja, det är så härligt att se hur glad hon blir varje gång man kliver innanför dörren! och jag blir faktiskt minst lika glad! :D

Nej nu ska jag dricka lite te the tee tea och sedan sussa!
Godnatt!

Q-nell

sunday..

Det blev en lång och skön promenad längst västman! Ansiktet blev bra kallt men resten utav kroppen var bra påklädd! Hade 3 tröjor + tjock jacka! Så jag frös faktiskt inte alls och inte heller var det blåsigt. Det var alldeless perfekt väder!

När vi kom hem stack rasmus iväg till sporthallen, han skulle kanske dömma och sen sitta i seklet. Jag som hoppades att vi skulle möblera om lite, men men, det är ju en dag imorgon också! Har iallafall plockat och donat så det bara är att flytta runt på soffan osv.




Q-nell

cold

Idag ska jag och rasmus trotsa kylan! vi ska ut på en liten promenad så vi piggnar till på riktigt! Eftersom det är så kallt så får långkalsonger och hela faderutta åka på!

Sedan när vi kommer hem får det bli lite plock och städ. Vi funderar på att möblera om i vardagsrummet, för en liten förändring :) Det kan ju bli riktigt snyggt!


Q-nell

19th

Idag tog jag sovmorgon, sköönt! Gjorde iordning mig och så kom mamma och hämtade mig, drog ner på stan med Amelie, Mamma och Vilja. Lite tjejmys. Vi lunchade på donken också, mumsigt värre.

Nu sitter jag i soffan och njuter av att mysa med Tequila!
Ikv ska nog Rasmus till Micke och dricka öl, jag känner mest för att ligga framför tvn och pyssla lite! har ett nytt projekt igång som jag längtar till att pilla med, kan visa lite senare!




Q-nell

quick update

Har badat i badhuset med Amelie och Vilja idag, Bubblet rockade! Sitter nu och dricker kaffe med lovisa som fiser lika illa som Tequila! FIIINT, ska klä om ett par skor senare och åka till amelie och micke för lite pirre! sitte fint i kaggen,! wöööööö.


Q-nell

pictures

Börjar bloggandet med en liten bildbomb från Sala! :)


Elsa och sixten badar

Det finns inge bättre än att bada!!


Sixten undrar hur telefonen fungerar





Sixten har ätit ballerina kladdkaka, kortet visar inte hur svart han var egentligen, han såg ut som en galen sotare!






lite miner på det!





Q-nell

wait..

Åker till Sala idag, väntar bara på att sömntutan Mattias ska vakna upp så vi kan åka.. KOM IGEN NU DAA!!!




Q-nell

goodnight

Kom hem från Rasmus mamma ca 22. Nu ska jag glo lite på kourney and khloe take miami, Har precis duschat och kan inte lägga mig med blött hår, och eftersom mitt hår är lite slitet så undviker jag håfönen så gott det går!

Imorgon åker jag mot Sala och stannar där någon dag!
Ska bli så kul!


Så jag kommer att blogga när jag har tid och lust!



Q-nell

yesterday

Igår gick det kalas hos tandläkaren. De tog bort stygnen lätt och så sköljde de rent visdomstanden med koksalt. J*vlar vad ont det gjorde. Det spände i ca 10 min efter spolningen men sedan släppte smärtan, åh halelulja! äntligen.

Så jag och Lovisa åkte i snöovädret en vända till borlänge, köpte lite nödvändigt och hade det jätte trevligt!
När vi skulle åka tillbaka till Ludvika så hade solen kommit fram :D

Vi åkte hem till mig och drack kaffe, käka lite och kom på att vi skulle ta oss ett glas vin hemma vid henne. Eftersom Rasmus skulle ha lite grabbar över för öl (läs vin) och xbox spel!

Detta glas vin resulterade i en spontanutgång på Underbar. Det var verkligen jätte kul :)

Och imorse när jag vaknade kände jag knappt av min visdomstand, så jävla skönt, ord kan inte beskriva!

Nu ska jag ta och kura lite på soffan en stund.





Q-nell


twenty-four of thirty

Dag 24 – Det här får mig att gråta

Smärta, såklart.
Om jag blir så arg så jag börjar gråta.
Om någon är riktigt elak...
Sen börjar jag grina varje gång jag ska åka från Sala och Elsa står och skriker nej :( Min plutt!
Mycket kan få mig att gråta, men tillfällena avslöjar om jag kommer att göra det..





Q-nell.

Today

Denna morgon började som alla andra mornar, kaffe och macka. Sedan gjorde jag iordning mig lite snabbt och mamma kom och hämta mig, vi drog iväg till Amelie en sväng där vi möttes av världens vackraste lilla bebis (hur stor hon än blir, så kommer hon alltid kallas bebis utav mig, det är som hennes smeknamn. Vi får se hur mycket det uppskattas i 14års åldern.haha)

Hemma hos Amelie fick vi kaffe som smaka semla, tror jag undermedvetet är sugen på semla(?) haha. Jag busade lite med bebis och typ dog av skratt när jag förvandlades till en klätterställning, Vilja hade sina knän på mitt bröst och blöjan i ansiktet på mig medans hon myste deluxe med mitt hår. Sötunge!

Sedan åkte jag hem och drog en vända med golvmoppen, nu när jag och rasmus är inne i en lättdrycks period är det kladdigt deluxe på golvet i köket. haha. Har även vädrat ur lägenheten idag, så skönt med lite ny luft. Här känns det nämnligen som om luften står still.

Lite senare kommer Maria, vi ska hänga lite ikv när våra karlar är borta. Mysigt värre.

Imorgon tio i elva ska jag infinna mig hos tandläkaren och efter det ska jag och Lovisa åka en vända till kupolen, checka läget lite, strosa runt och bara umgås. Alltid lika trevligt!


Nej, nu ska jag glo på nått avsnit av Keeping up with the Kardashian innan Maria kommer.





Q-nell

twenty-three of thirty

Dag 23 – Det här får mig att må bättre








Q-nell

haircuts

Snart kommer Maria och Micke över, lite kaffe och klippning. Ska klippa Micke, han har affro! haha. Men det ska nog gå bra. Jag klipte Rasmus tidigare, lite Oscar Linnros insprerat! Han vart jätte fin!
Kan lägga upp en bild senare på hur det vart! Men risken finns att Ralle kommer att brotta ner mig och picka mig tills jag tar bort den! haha.

Nej, nu ska jag slå på kaffebryggaren!




Q-nell

twenty-two of thirty

Dag 22 – Det här upprör mig

Folk som sätter sitt ego och sin stolthet framför välmåendet för sitt barn eller djur. Det kan irritera mig deluxe när människor är för stolta för att inse att de kan ha fel. Speciellt när folk frågar och ber om råd i tex uppfostran, så får de så bra råd de bara kan få från folk som vart med om liknande, så kan de ändå inte ta åt sig utan gör det motsvarande. Att inte kunna ta råd eller tips från andra utan man ska vara så jävla duktig.

Det är så typiskt oss svenskar. Vi ska vara bra på allt vi gör, med en gång också. Som om barnuppfostran kommer naturligt? Är det inte bra att vi kan ta råd från andra och ta del utav deras erfarenheter? Jag vet att när jag kommer få barn så kommer Amelie, Mamma och Pappa vara på min snabbuppringning. Men även mina vänner som kanske också har barn då. Jag kommer inte vara rädd för att ta råd från folk som faktiskt VET bättre, då de redan har erfarenheten.

Vi har även svårt att prata om det som upprör oss och gör oss ledsna, speciellt tjejer i min ålder och yngre. Vi vill att folk ska se på oss och tänka "åh jag önskar jag hade det så" Men varför? vi alla är olika så varför inte acceptera allas olika sidor och inte försöka se / vara lika dana? Till och med om vi bråkar med våran pojkvänn, då kan vi inte prata om det med varandra, för man ska va så jävla duktig. well quess what? i snitt bråkar ett par 312 dagar om året. Varför kan vi inte bara prata med våra vänner och ha en axel att gråta mot, för våra vänner finns ju alltid där?

Jag har lärt mig utav mina misstag, vart i förhållanden där jag inte mår nå bra, men man är för stolt att erkänna. Men jag har lärt mig att man måste prata om det, få ett annat perspektiv. Så nu om jag och rasmus bråkar någon gång, så är jag inte rädd för att berätta för mina vänner och oroa mig för att de ska se mig på ett annat sätt. Utan nu säger jag som det är  " jag mår inge bra alls, jag och rasmus har bråkat" Sen väljer man självklart själv hur mycket man vill dela med sig, men det är bra att prata med varandra, ventilera och rensa skallen! och först och främst, inte känna att man blir dömd.





Q-nell

there's nothing like ben..

and jerry to cure pain!
Svullnaden från visdomstanden vägrar att ge sig. Lite ben and jerry ordnar upp det! har även sugit på lite isbitar som hjälpt otroligt mycket! så skönt med lite lindring iaf!

Min räddare som står i frysen redo att lindra smärtan när den blir outhärdlig.



Funderar på att ringa till tandläkaren imorgon för att kolla om jag kan få en tidigare tid än fredag, om smärtan fortfarande är outhärdlig. Stygnen sitter ju helt löst också, så de kan de lika gärna ta bort tycker jag!!

Imorgon vankas det finbesök från Maria också, lite planering inför hennes 30års fest och lite kaffe på det!
är också sugen på att ta en långpromenad om solen lyser lika mycket som den gjorde idag!



Q-nell

snow?

No falun idag heller. Rasmus var tvungen att snyta ur stödet han hade i näsan. Och doktorn sa att om han råkade snyta ur den efter 5-6 dagar och rasmus tyckte att det kändes bra, så behövde han inte åka upp utan avvakta och känna efter ett tag och höra av sig senare om det vart värre. Men ralle balles näsa är rakare, defenetivt. inte den där lilla 90gr kurvan här inte!

Och vem fan har beställt snön?? helt ärligt. Jag vill ha vår, tyg och peeptoe skor! nu nu nu! och alla vår jackor. mmh.
skinnjackor och stora halsdukar. puss!

joföresen, här är en bild på hur leggingsarna vart när jag sydde bakfickor.



De är lite strama i skinnet nu, men det töjer ju en röv ut snabbt :D




Q-nell

twentyone of thirty

Dag 21 – En stund jag minns


Börjar lessna rätt kraftigt på dessa dagar! haha. En stund jag minns? kan ta att varje morgon har en stund jag minns väldigt väl. KAFFE. åh. varje morgon när jag vaknar har jag jättebråttom att få i mig kaffe. åh va gott det är.

Det första jag säger till rasmus på morgonen är "KAFFE". 2 koppar vill jag ha, varje morgon. åh så gott det är. Utan morgonkaffe börjar inte dagen på rätt sätt!







Q-nell

pain

Ord kan inte beskriva smärtan i min mun. En utav mina visdomständer har satt igång att växa och det gör så fruktansvärt ont. Jag är jättesvullen och känner för att supa min dyngrak för att bedöva!
Plus att styngen i munnen håller på att "lossnar" ah, iaf knuten tandläkaren gjorde, och detta har resulterat att jag har en stor "ögla" i munnen som hänger och dinglar. Kan knappt äta pga smärtan och öglan...
Ska till tandläkaren på fredag för att ta bort stygne, men orkar jag vänta? åh. kan man klippa bort det själv?? eller blir det infektionsrisk??


Jäääävla visdomständer!!!!!!!





Q-nell

burlesque

Jag är så j*vla kär i burlesque filmen, vilken j*vla röst Christina har alltså!




Soundtracket är minst lika bra! åh jag ryser till låter "express"




Q-nell

today

Det vart inge Falun idag, det blir imorgon ist. Rasmus ringde och bokade om tiden. Så kvart över 10 ska vi infinna oss i Falun. Kanske blir en sväng på kupolen efter det, checka läget lite! haha.

Har föresten lagt upp en annons på blocket, ska sälja lite kläder då jag haft en liten garderob rensning :)
Har även lite skor osv , men de har mamma tagit med sig till jobbet för att se ifall någon utav personalen har några jäntor som vill ha :)
http://www.blocket.se/dalarna/Fynda_snygga_klader_32006328.htm?ca=6&w=1
annonsen iaf, ifall ni hittar nått ni är sugna på :)

Nu ska jag hänga tvätt och ta en veva med damsugaren + moppen!

 

 

Q-nell


twenty or thirty

Dag 20 – Detta vill jag göra innan jag dör

Resa någonstans, alldeless ensam. Jag har alltid haft svårt att åka någonstans själv. Att tex åka tåg ensam är jätte jobbigt. Tänk om jag kliver på fel tåg!! tänk er då att åka flygplan, tänk om jag kliver på fel plan :O haha, nej men det är incheckning hit och dit och lämna väskor och jag bara "nää"

Men jag skulle så gärna vilja åka någonstans utan att ens tveka att jag klarar av det, själv! Tex så vill jag jätte gärna se London! Åh nu vart jag ressugen!


Q-nell

öron, näsa & hals

Imorgon bitta blir det att fara iväg mot falun, om inte rasmus ska boka om tiden hos öron, näsa & hals kliniken. Ralle balle ska nämnligen till lexand vid 4 så det blir onödiga vändor.. kanske kan skjuta upp tiden iaf.. ah vi får se.

Annars hade jag tänkt att ta det lugnt imorgon, sortera lite kläder, skor och smycken. Damma och damsuga och lyssna på musik. Bara vara. Blir nog en maskin med tvätt också.

Nu är jag så trött att jag skulle kunna somna ståendes, men känner jag migsjälv rätt så förändras det om några minuter och jag blir jätte pigg. haha. Nu ska jag ta och vila ögonen på Burlesque (nya filmen med Christina Aguilera) som jag är jätte kär i!



Q-nell

ready

Nu har jag klätt på mig och gjort mig iordning för dagens händelser. Ska om ett tag bära mig iväg mot amelie. Pappa och co kommer som sagt dit så jag ska få pussa på mina syskon! underbart! dom är så saknade, och i samma veva får jag mysa med min söta systerdotter. :D

Elsa och Tequila myser!




Q-nell

nineteen of thirty

Dag 19 – Detta ångrar jag

Det finns mycket som jag ångrar, men hade jag inte gjort misstagen som skapat min ånger hade jag inte lärt mig något från de misstagen. Eftersom jag har så lätt att få dåligt samvete kan jag ångra en sån enkel sak som att jag inte följde med Rasmus till affären.

Jag kan inte bara nu komma på någon sak jag ångrar så starkt som är värt att berätta här på bloggen, det är för privat. Men jag kan säga att jag gjort många människor besvikna. Även fast de kanske inte ens tänker på det idag, så tänker jag på det. Rätt ofta också, om inte varje dag.

Och för att jag gjort människor besvikna genom att visa en mindre trevlig sida utav mig så har jag tattuerat in 2 ansikten på min underarm.

En joker, som representerar den lömska sidan hos människor. Lögner. Alla ljuger vid någon tidpunkt i livet.
Sedan har jag tatuerat in en "crawl" det är ett ondt ansikte som "kryper upp" ur huden. Som representerar att alla har en ond sida inom sig även fast de inte syns så ofta.

Dessa tatueringar är omringade kring rosor som representerar att jag har dessa egenskaper så gott som kontrollerade. Jag blir påminnd varje dag om att vara en bra människa, fatta sunda beslut och alltid ta hänsyn till mina egna känslor. Samt alltid påminna mig själv om att jag har dessa onda engenskaper på min hy, jag behöver dem inte i hjärtat.




Q-nell

party

Nu har jag nyss kommit hem ifrån Lovisas kalas. Orkade inte stanna allt för länge för jag är totalsvullen i käften, efter de sytt och för att en visdomstand håller på att växa för fullt!

Nu väntar jag på att rasmus kommer för då bär det av mot amelie och micke för lite chill. tror jag ska köpa med mig lite glass för att få ner svullnaden lite. orkar inte vara svullen :(

Imorgon lutar det emot en vistelse från sala. Pappa och c.o kommer upp en sväng så det blir mycket roligt!


EEeeeelsaaaaaa, kom hit så jag får pussa dig då!!!!





Q-nell

coffee

Nyss hem kommen från lite äventyr. Har vart till rusta en sväng och hos Amelie och sedan till Mamma.
Hos mamma bjöds det på kaffe och en massa pussar från vilja som är hos dem. Vilja har börjat härma allt man säger och idag fann hon inga problem att säga "rasmus" fast det vart mer raaamuuuu. skit söt unge! haha.

Nu har rasmus satt på en panna kaffe för vi fick nämnligen med oss lite Mumsmums från mamma, så nu ska vi fika lite. Det gör vi aldrig så det kan vi allt götta oss med..

Föresten, Grattis till Lovisa som fyller selma idag! wööö.



Q-nell

eighteen of thirty

Dag 18 – Vad gör mig imponerad

Jag imponeras utav barns uppväxt och hur snabbt de kan lära sig något.

Min systerdotter vilja t.ex. världens finaste lilla brutta, som plockar upp allt man säger och härmar. Och vad snabbt hon sedan gör allt själv utan att någon ska fråga om hon kan. Säger jag bajs, ja då skriker hon bajs. haha, Säger jag High five, då sträcker hon upp näven!



Min lillebror sixten, När jag var där en gång förut så frågade jag honom "kan du säga Tequila?" (hunden heter så) och då sa sixten TETIILAA , Så sjukt att ett barn som nyss fyllt ett kan härma precis allt, och lära sig så snabbt! Sixten är så sjukt snabblärd och har så bråttom att kunna prata med oss alla! haha




Q-nell

dreamland

Nu är jag hemkommen från Maria, vi har bara setat och tjålat druckit kaffe och galliano hotshot. gött! Sen vart det lite pizza på det också! Ytterst trevligt. Nu ska jag surfa lite hade jag tänkt. Läsa lite bloggar och kolla lite modesidor på internet, skit kul tycker jag! :)


Sov så sött!

Q-nell

just us girls

Vid ett-två tiden kom mamma och amelie samt vilja och hämtade mig, vi drog en vända på Jysk, Rusta och Dollar. Amelie var på jakt efter nya gardiner till hennes vardagsrum, och hon hittade ett par fina på dollar. Jag köpte strumpbyxor och avsminknigs servetter. Nödvändigt!

Sedan far jag, Mamma och Micke mot Gonäs för att hälsa på Fredrik, Linda och lilla Max. Tänk att något så litet kan vara så vackert! Han är helt underbar och perfekt! Det bjöds på kaffe och fika och trevliga samtal!!

Nu har jag precis tagit en lååång dusch med hårinpackning och hela fadderutta, och om ett tag ska jag bära mig av mot Maria, tjåla lite och slöa! perfekt!







Q-nell

seventeen of thirty

Dag 17 – Mitt favoritminne


Jag tror att mitt favoritminne (som bara har med mig att göra) är när jag fick ta bort min tandställning.
Jag hade räls i ca 2 år och fick ta ur den i 8:an.

Det var obeskrivligt skönt att få ta ur den och lägga det kapitlet bakom mig. När jag var 11-12 år så fick jag en gomtandställning. Som en bettskena fast med en liten "skruv" som skulle tvinga fram en utav mina främre tänder. Sen började processen dra ut tänder..

5 eller 6 tänder fick jag dra ur för tandställningen, Jag har alltid tyckt att det är jätte obehagligt att dra ur mina tänder, så tandläkaren har fått göra det. Jag tror att det är 8 eller 9 tänder jag dragit ut hos tandläkaren.. Men hur som haver. Efter alla tänder vuxit tillbaka så satte de fast rälsen och till en början hade jag inget emot dem, det var ju fränt att kunna byta färg och grejer, men det som var mindre fränt är ju alla maträster som fastnade... och smärtan av när tråden gick in i kinden där bak.. oooh. smärta. Efter varje tandläkarbesök stod jag med en stor sax i käften och böjde den tråden rätt...

Men allt var faktiskt värt det.  För sen när jag fick ta ut den, så stod jag framför spegeln och flina i några dagar. SÅ nöjd jag var!









Q-nell

movie

Jag och rasmus tänkte äta lite godis och titta på en film, vi gör det typ aldrig så vi tänkte passa på nu när vi är lite "sjuka" mmh, mycket film det vart då. Rasmus fastnade och fixar och trixar med mediaservern och jag läser en tidning och slö kollar på top model..

I rymden finns inga känslor hade vi tänkte titta på. men det verkar inte som om vi kommer se den idag >< haha, åh jag vill ju se den nu. men nej, rasmus ska pille pilla!


Vanilla coke är så gott! men 11kr+pant? haha ook





Q-nell

sixteen of thirty

Dag 16 – Något jag är beroende av

En bild säger mer än tusen ord..








Q-nell

A simple silk bow

Nu ska jag till och pyssla lite!
Jag har en gammal tunika från 8:an(?) (ser ut som en morgonrock) som jag aldrig använder, och den är av silke. Tänkte sno lite svart tyg utav den och göra en stor rosett. En rosett som man kan smycka alla vardagströjor med, de blir lite mer unika och personliga då!
Självklart kan man ha de där man vill. Jag hade tänkt mig på axeln, vid nyckelbenet (vid sömmen på tröjan) eller kanske till och med på leggingsarna, på "magen" vid resåret, så snyggt med en stor detalj där ifall man väljer att stoppa in tröjan lite! Kanske man till&med kan fästa den på väskan eller i håret? Beroende på hur stor man vill ha den!

Jag hade tänkt mig at sy en väldigt stor rosett ca 30x10 , ska även sy till "banden" som hänger ner efter man knytit en rosett med kant slut. kan försöka få till en bild att lägga upp sedan på hur min rosett blev!


För något år sedan hittade jag en sjukt bra beskrivning på internet på hur man syr en rosett!

Tänk på att vid steg 6 ska ni helst sy för hand, en enkel söm som ni sedan ska dra i tråden, tyget drar då ihop sig
som på bild 7.






Bilder lånade utav josefindesign.blogg.se




Enkla steg till hur man syr en rosett!
Lycka till!






Q-nell

He broke his nose

Idag gick jag och Rasmus upp kl halv sju. Vi skulle infinna oss på falu lassaret kl 09:10.
I lördags sprang Rasmus ihop med en kille när de spelade match i hedemora och på söndagen åkte vi upp på akuten här i Ludvika. Vilket egentligen är helt meningslöst med tanke på hur dålig sjukvården är. För doctorn sa "du ser svullen ut, du kommer få en remiss i veckan, men går svullnaden ner, ja då behöver du inte bry dig då kan du bara avboka hos öron-näsa-hals!" Jaja, för när svullnaden går ner så blir ju näsan mindre bruten, eller vad?

Nej men iallafall, vi åkte upp imorse och de började direkt med att bedöva Rasmus invärtes och utvärtes (!!??) haha, Sedan tog den där läkaren i, så de hette duga! JESUS har aldrig sett någon så tanig karl tagit i så mycket, och till slut, efter flera minuters bändande på rasmus kebab näsa så knakade det till.

Det var nästan så jag ville hålla för öronen, men jag valde att titta bort och typ "nynna" lite i huvudet! ville inte riktigt göra rasmus nervös bara för jag var det!

När vi kom hem så drack vi kaffe hos Amelie och lattja med Vilja. Sedan far vi hem för att påbörja städning lite lätt. Medans jag skura badrum så ringde Rasmus till folksam och kollade upp sin försäkring, och innan de la på så hade de kommit upp i ca 6000kr som rasmus ska få inom en vecka. Sedan kan han ringa efter ca en månad ifall han har ytterligare problem!

Tänk att ibland går det lite smidigt iaf!

Nu tänker jag chilla lite framför datorn och hitta på något att pilla med, är sugen på att sy om ett par gamla haremsbyxor till ett par mer moderna , snyggare! vi får se vad jag lyckas hitta på. Jag har ju skinn kvar från leggingsarna!





Q-nell

fifteen of thirty

Dag 15 – Mina drömmar


Jag har så många drömmar och visioner! Jag skulle helst vilja göra allt och se allt! Men för att kunna göra allt jag vill, så måste en extremt viktig dröm (som många drömmer) slå in, bli miljonär!

Hur underbart vore det inte? kunna torka sig i röven med tusenlappar, kunna köpa vad man ville utan att titta på prislappen. unna sig en lyxig semester och kunna ta en helkroppsmassage när kylan tärt för mycket på ryggen.
Att leva i lyx är nog något många drömmer om, men det finns självklart nackdelar med lycka och framgång. Men det vill jag inte tänka på alls! tänk att bara kunna ge bort en resa till ens nära och kära i födelsedagspresent, hur underbart vore inte det?

Kunna få allt budat hem och inte bry sig i tex "aha nu ska vi hämta en soffa, vi måste ha släp, bil med dragkrok, starka armar" utan bara "nej, kör hit den för jag skiter full i fan hur långt bort den är eller vad det kostar"

En shabby chic inredd lägenhet skriker lyx i mina öron


Lyxigt dyra chandeliers i varje rum!

Fixa naglarna varje vecka? lyx vore det för mig!


En massage  varje dag? :D









Q-nell

one Farrah Fawcett hairdoo later.

Nu är jag hemkommen från borlänge, allt gick fint! Ann toppade mitt hår och klepp en dold lugg som jag kan ta fram när jag själv vill ha. När det var dags för styling så vred Ann på plattången i topparna och skapade en modern farrah fawcett frisyr! Vågor i längderna ger mycket volym i håret!
Tog också del av ett superbra tips , dustit i längderna, man kan enkelt forma håret utan att tynga ner det! Det ger en otrolig stadga och hållbarhet!



Riktigt såhär ser jag väl inte riktigt ut! men nästan! haha


Nu är det dags att försöka pina i mig en macka, men jag anar att det kommer att gå långsamt att bara tugga på en sida! huu, jag åmar mig. Börjar få ont nu också, inte så konstigt med tanke på hur våldsamt tandläkaren borra! haha nej, macka vare ja!




Q-nell

haircut

Snart åker jag iväg mot Borlänge och ska klippa mig. Är jätte sugen på att göra någon slags lugg. men som man kan dölja också.

Britneys lugg på de här bilden är ju skit snygg.



Ungefär en sådan, men tunnare tror jag nog att jag skulle vilja ha. Vi får se vad jag vågar när jag väl sitter i heta stolen!






Q-nell

the dentist

Har precis kommit hem från tandläkaren. Det fick faktiskt bra, vart bedövad x2. De fick inte bort hela tandroten eftersom den växt fast i benet. men de borrade bort en hel del. OCH DE FICK SY ! huuuu. Fast jag märkte inte ens att de hade skärt upp något i munnen förens tandläkaren sa "ja, nej nu kan vi inte borra nå mer, då borrar vi i benet"

Trodde man skulle känt nå blodsmak eller nått men ikke, Fick med mig smärtstillande hem också, trodde jag skulle få nå starka grejer. neej ibumetin!

Så nu sitter jag och tycker synd om mig. bedövningen är påväg ur och det känns som om någon har gett mig en rak höger. sen får jag inte dricka förens halv tolv. MEN JAG ÄR JU SÅ KAFFETÖRSTIG!!!
jobbigt deluxe! Nej nu ska jag slå huvudet på kudden och vila en stund!

Senare bär det av mot borlänge för att klippas till! Ska bli skönt att bli av med slitna toppar!


Ha en looovely dag!



Q-nell

forteen of thirty

Dag 14 – Min favorit-tävling

Jag har ingen favorit tävling, tycker inte om att tävla heller faktiskt :P folk blir fula i munnen och otrevliga när de tävlar mot varandra. haha. Om man kan räkna en trisslott som en tävling så är isf det min favorit!




Q-nell

RSS 2.0